Massage

Massage

Abhyanga

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm egentillverkad örtmedikerad olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern.

Behandlingstid: 60 eller 90 min.

Garshan

Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.

Behandlingstid: 60 min.

Kati Basti behandling

Kati basti är en behandling av ryggslutet vid olika besvär med stelhet, smärta, stress och sömnbesvär.
Under behandlingen bygger vi upp en damm på kroppen som fylls med varm örtmedikerad olja. Efter oljedammen följer en massage över området som sedan avslutas med Nadi swedana/värmebehandling med örtånga.
Rekommenderas varmt att du upprepar behandlingen 3 ggr inom en vecka. Behandlingen tar 60 min.

Klangmassage

En klangmassage-behandling ger djup avspänning och vila. Klangskålar placeras direkt på kroppen eller runt om.
När skålarna slås an bildas ljud och vibrationer som fortplantar sig och sprider sig genom kroppens vätskor och vidare genom muskler, ben och organ.
Detta ger en djupverkande massage på cellnivå som kan lösa upp stress och blockeringar.
Verkar harmoniserande och vitaliserande.
Behandlingstid: 60 min.

Kati chikitsa

Kati chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar. Behandlingen görs med fördel tre dagar efter varann.

Behandlingstid: 60 min.

Marmabehandling

Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkterna. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.

Behandlingstid: 60 min.

Boka tid här

Shiroabhyanga – huvudmassage

Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges med eller utan varm sesamolja. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar.

Behandlingstid: 30 min.

Shirodhara

Behandlingen inleds med en 20 minuter lång massage av huvud, nacke, axlar
och ansikte. Därefter får en stråle varm olja under 20 minuter långsamt
strömma ned över pannan och hjässan.

Behandlingen lugnar ned det centrala nervsystemet, ger sinnet och sinnena
djup vila, vilket tillåter kroppens naturliga läkeprocesser att utsöndra
lagrad stress från nervsystemet. Till följd av detta förbättras den mentala
klarheten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp och
hela nervsystemet får lugn och ro.

Total behandlingstid: 60 min.

Swedana – värmebehandling

En swedanabehandling görs i ett swedanatält där huvudet är utanför tältet och kroppen värmebehandlas med vattenånga. Alternativt används varmvattenflaskor eller heta handdukar för att värma kroppen. Swedana passar bra efter en helkroppsmassage.
Värme har en viktig terapeutisk funktion för att balansera och rena kroppen. Tack vare värmen förs toxiner som lösts upp under massagen lättare ut ur kroppen.

Behandlingstid ca 30 min.

Vishesh

Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.

Behandlingstid 60 min.

Behandlingsreferenser

Abhyanga

” Min kropp och sinne har efter att kontinuerligt tagit behandlingar blivit mer levande och jag är betydligt mer lyhörd för vad den behöver. Hittar snabbare tillbaka till lugnet och närvaron i hektiska stunder.”
– Agneta A

”Underbar behandling! Somnade på soffan när jag kom hem och sov i 6 timmar, helt otroligt! Skulle gärna gå på en till behandling så jag håller tummarna att jag vinner!”
– Becca H

”Jättemysig, lugn och omfamnande miljö. Skickligt och mycket, mycket
välgörande utförd behandling, med varm, lugnande sesamolja. En outstanding
härlig upplevelse för en stressad person. Gick därifrån med ett fantastiskt skön, lugn känsla, pånyttfödd, stort tack! Nu en 5 dagars Panchakarma.”
– Helena T

”Abhyangamassage är helt underbar. Njuter hela tiden.”
– Maria R

”En nästan utarbetad lärare fick en skön avslappningsmassage och en massa ny energi inför resten av terminen. Ett stort tack för det.”
– Marja Leena L

”Härlig behandling och mycket positivt och vänligt bemötande. Jag kommer gärna tillbaka.”
– Carina N

”Upplevelsen var helt fantastisk, så omhändertagande. Massagen kändes så helande och djupverkande.”
– Agneta H

”Jag kände mig väldigt välkommen och fick gott om tid efter behandlingen att
bara må bra.”
– Emma F

”Atmosfären är behaglig, behandlingen var väldigt bra och mottagandet perfekt. För att ytterligare förstärka det seriösa intrycket vore det bättre att kunna komma in i massagerummet utan att behöva gå igenom köket.”
– Nina P

”Jag fick en fantastisk behandling av Rosi Peters. Det kändes som hon visste vad hon gjorde. Trygga händer som jobbade efter ett visst mönster. Kunde slappna av. Känner mig lugn och balancerad idag. Kroppen har fått det hon behövde. Bokningen var besvärlig. Först tredje vägen hittade jag rätt terapeut.”
– Dorothée Ö

”En helt ny upplevelse för mig, en skön känsla i hela kroppen, lugnet och tystnaden var så skönt, att bara få vara… Tack!”
Eva K

Abhyanga + Marma

”Tack för en underbar och välgörande massage, gott
bemötande och goda råd. Jag kommer tillbaka!”
– Jane V

”Jag har för tillfället en fruktansvärd rethosta, men jag hostade inte en enda gång under de 90 min som Isabel behandlade mig. Det betyder att det var väldigt avslappnande och bra! Jag är så nöjd!”
– Agneta

”Mycket lyhörd, varm och välkomnande personal. Rofylld atmosfär – jag kommer
att besöka er igen!”
– Monica

”Fantastiskt fin energi på stället och Anita, som gjorde behandlingen. Anita var suverän och mycket respektfull och kunnig. Jag rekommenderar detta till alla.”
– Caroline C

”Isabel är en fantastisk inkännande kroppsterapeut med stort hjärta.”
– Pernilla C

Abhyanga + Shirodhara

”Anita var en underbar massör. Mycket skön och avslappnande behandling. Skönt att få behandling i tystnad men med mycket uppmärksamhet. Om man får önska något är det ett lite fräschare duschrum, men det är en bagatell i sammanhanget. Varmt tack för en underbar eftermiddag!”
– Charlotte H, jan-14

”Precis allt med besöket och behandlingen får betyg 10 av mig. Jag kunde inte önska mig mer och kommer garanterat tillbaka.”
– Elin N

”Underbar behandling!”
– Birgitta L

Abhyanga + Swedana

”Fick ett varmt välkomnande trots att jag var sen. Jag ”landade” snabbt dvs jag kom ned i min stress snabbt och bra via mycket gott bemötande och bra behandling. Jag kände mig trygg och välkommen. Vilket inte är självklart för mig, jag är mycket noga med att välja vem jag låter ta i min kropp. Var trygg.”
– Lisbeth S

Abhyanga+Marma+Shirodhara

”Jag fick en alldeles underbar present av en vän; en helkroppsmassage på Skandinaviska Ayurveda-Akademin i Sollentuna. Med dom mjukaste av rörelser masserade terapeuten in dom varma, väldoftande, underbara oljorna. Jag upplevde massagen djupt avslappnande. Spända muskler tog ledigt, tankebruset avtog. Det blev lugnt och stilla. Systemen fick vila. En håltimme i livet. Språket räcker inte riktigt för att beskriva min upplevelse av behandlingen. Ordet ”himmelskt” är frestande att använda. Nåväl – en flik av himlen var det i alla fall. Ibland vet vänner precis vad man behöver.”
– Lena L, Sandviken

Garshan + Abhyanga

”Väldigt behaglig upplevelse.”
– Kerstin L

”Jättefin behandling, professionellt utförd. Fint bemötande”
– Monica

Champissage

”Fick en underbar Champi av Isabel. Huvud, axlar och skuldror precis vad mina frisöraxlar behövde. Kände ett lugn och harmoni i kroppen hela dagen. Tack Isabel, vi ses igen!”
– Misan W

”Skön välgörande annorlunda behandling.”
– Elvie H

Marma

”Ayurveda-Akademin är en rogivande oas dit man kan komma för att få perspektiv på tillvaron. Ett ställe att få ro och samla kraft och energi. Här möts man av vänliga och proffessionella människor som brinner för att hjälpa andra. Marmabehandlingen jag fick var fantastisk. Tack!”
– Yvonne L

Shirodara

”Superhärlig Shirodarabehandling. fick även intro till Abhyangamassage för att det var min första ayurvedabehandling. Tack Rosie för ett trevligt välkomnande, skön och avslappnande massage.”
-Nihan T

Vishesh + Marma

”Fint bemötande, lugn och harmonisk atmosfär. Professionella terapeuter. Känns tryggt och bra på alla sätt! Ger mersmak. Bra kommunikationer. Tack!”
– Jane V

Vishesh + Kati chikitsa

”Tack för fantastiska dagar hos er! Ser fram emot att komma tillbaka!”
– Elin G