Panchakarma

Vi har nu glädjen att kunna erbjuda den unika renande- och avgiftande behandlingen Panchakarma på Ayurveda-Akademin! Många åker idag till Indien för att göra denna exklusiva behandling, men nu kan du alltså ta del av en traditionell Panchakarma hos oss.

Pancha-Karma (= Fem Metoder) innebär fem olika metoder för att rena och vitalisera kropp och sinne. Det är en sekvens av behandlingar som du dels gör hemma och dels får utförda på hälsocentret.
Allra först görs en konsultation för att vi ska kunna anpassa behandlingen efter dina behov.

Den förberedande behandlingen gör du sedan hemma och innebär tex att du dricker vissa teer och oljor under en period. Under denna del av behandlingen renas kroppen från slaggprodukter och är en förberedelse inför huvudbehandlingen. Huvudbehandlingen görs på centret och omfattar olika typer av kroppsmassage, värmebehandling och inre reningsprocedurer. Efter den får du en konsultation med råd, som du kan fortsätta med hemma, för att ytterligare utveckla och bibehålla din hälsa.

Längden på behandlingen anpassas till dina behov och önskemål.
Panchakarma upplevs som väldigt skön och avslappnade och behovet av vila under huvudbehandlingsdagarna kan vara stort. Därför är det bra om du är helt ledig dessa dagar och bor på Ayurveda-Akademin.

Vi har över 30 års erfarenhet av Panchakarma-behandling i Sverige.

Behandlingsperioder

  • Vår ambition är att ha en behandlingsvecka varje månad.

Tänk på att du hör av dig i god tid före huvudbehandlingsdagarna eftersom förberedelserna inför huvudbehandlingen är på minst 10 dagar upp till flera månader. Kontakta oss för att starta behandlingen som börjar med med en konsultation med rekommenationer om din förbehandling och sedan tittar vi på en lämplig tid för huvudbehandlingen. Du betalar sedan in en anmälningsavgift på 2000 kr som täcker konsultation och de produkter du får med dig. Om du av ngn anledning inte kan komma på den avtalade behandlingstiden behåller vi anmälningavgiften för att täcka de kostnader vi haft. När du kommer till oss på huvudbehandlingen dras anmälningsavgiften av från behandlingskostnaden.

Innehåll

  • Konsultation före och efter behandlingen.
  • Förbehandling som kan vara allt från 10 dagar upp till flera månader och som görs hemma.
  • Huvudbehandling utförs på hälsocentret och tar 2,5-3 tim. per dag i 3, 4, 5, 6, 7 dagar. Dessutom finns Bemermadrass, örtte, musikterapi och du kan yoga i yogasalen och om du har 4 eller fler behandlingsdagar lär vi dig. om det är teraputiskt indikerat, kostnadsfritt SOURCE-meditationen.
  • Efterbehandling, 3-4 mån. med råd om kost, yoga, rutiner, kosttillskott/Rasayana och köksråd m.m.

Ladda ned en PDF broschyr om behandlingen

Kostnad

  • 3 dagars huvudbehandling 5700:-
  • 4 dagars huvudbehandling 7400:-
  • 5 dagars huvudbehandling 8900:-
  • 6 dagars huvudbehandling 10500:-
  • 7 dagars huvudbehandling 11900:-

Alla priser inklusive 25 % moms.

I detta ingår konsultationer, förberedande behandling som du gör hemma, huvudbehandling på Ayurveda-Akademin och en konsultation med råd inför efterbehandling som görs hemma.

Tänk på att du hör av dig i god tid före huvudbehandlingsdagarna eftersom förberedelserna inför den är minst 1 månad.

Vi kan erbjuda enklare övernattning på Ayurveda-Akademin för 200 kr natten under huvudbehandlingsdagarna.

Vi lagar lunch och kvällsmat till en kostnad av 300 kr per dag. Frukosten tillagar du själv med ingredienser som finns på plats.

Referenser

Text kommer snart.