Panchakarma

Vi har nu glädjen att kunna erbjuda den unika renande- och avgiftande behandlingen Panchakarma på Ayurveda-Akademin! Många åker idag till Indien för att göra denna exklusiva behandling, men nu kan du alltså ta del av en traditionell Panchakarma hos oss.

Pancha-Karma (= Fem Metoder) innebär fem olika metoder för att rena och vitalisera kropp och sinne. Det är en sekvens av behandlingar som du dels gör hemma och dels får utförda på hälsocentret.
Allra först görs en konsultation för att vi ska kunna anpassa behandlingen efter dina behov.

Den förberedande behandlingen gör du sedan hemma och innebär tex att du dricker vissa teer och oljor under en period. Under denna del av behandlingen renas kroppen från slaggprodukter och är en förberedelse inför huvudbehandlingen. Huvudbehandlingen görs på centret och omfattar olika typer av kroppsmassage, värmebehandling och inre reningsprocedurer. Efter den får du en konsultation med råd, som du kan fortsätta med hemma, för att ytterligare utveckla och bibehålla din hälsa.

Längden på behandlingen anpassas till dina behov och önskemål.
Panchakarma upplevs som väldigt skön och avslappnade och behovet av vila under huvudbehandlingsdagarna kan vara stort. Därför är det bra om du är helt ledig dessa dagar och bor på Ayurveda-Akademin.

Vi har över 35 års erfarenhet av Panchakarma-behandling i Sverige.

Behandlingsperioder

 • Vår ambition är att ha en behandlingsvecka varje månad.

Tänk på att du hör av dig i god tid före huvudbehandlingsdagarna eftersom förberedelserna inför huvudbehandlingen är på minst 10 dagar upp till flera månader. Kontakta oss för att starta behandlingen som börjar med med en konsultation med rekommenationer om din förbehandling och sedan tittar vi på en lämplig tid för huvudbehandlingen. Du betalar sedan in en anmälningsavgift på 2000 kr som täcker konsultation och de produkter du får med dig. Om du av ngn anledning inte kan komma på den avtalade behandlingstiden behåller vi anmälningavgiften för att täcka de kostnader vi haft. När du kommer till oss på huvudbehandlingen dras anmälningsavgiften av från behandlingskostnaden.

Behandlingsperioder 2022:
Vi försöker ha en vecka per månad med PK-behandlingen, en vecka där huset är tomt på annan aktivitet.
Det är en stor efterfrågan på panchakarmabehandlingen och beroende på att behandlingen är tids- och utrymmeskrävande och vi kan bara behandla tre gäster åt gången därför är det viktigt att boka in behandlingen i mycket god tid.
Mejla oss först ditt intresse.
Vi har en stor efterfrågan på behandlingen och det bästa är om du kontaktar oss per mejl.
Vi försöker fortlöpande skapa nya behandingsperioder för att i bästa mån kunna möta efterfrågan.

Innehåll

 • Konsultation före och efter behandlingen.
 • Förbehandling som kan vara allt från 10 dagar upp till flera månader och som görs hemma.
 • Huvudbehandling utförs på hälsocentret och tar 2,5-3 tim. per dag i 3, 4, 5, 6, 7, 10 dagar. Dessutom finns Bemermadrass, örtte, musikterapi och du kan yoga i yogasalen och om du har 4 eller fler behandlingsdagar lär vi dig, om det är terapeutiskt motiverat, SOURCE-meditationen.
 • Efterbehandling, 3-4 mån. med råd om kost, yoga, rutiner, kosttillskott/Rasayana och köksråd m.m.
 • Från vintern 2021 kommer vi också att kunna erbjuda den exklusiva och kraftfulla AquaCure- behandling i samband med PK-behandlingen som genom inhalering ger dig extra syretillförsel, väte och elktrolyter och ett dricksvatten med ökat PH värde. Behandlingen stödjer utrensning av kroppen, föryngringsprocesser, motverkar smärta, ger ökad energi och cirkulation i hela kroppen.
    

Kostnad 2022

 • 3 dagar 6900:-
 • 4 dagar 9200:-
 • 5 dagar 11500:-
 • 6 dagar 13800:-
 • 7 dagar 16100:-

Alla priser inklusive 25 % moms.
I detta ingår konsultationer, förberedande behandling som du gör hemma, huvudbehandling på Ayurveda-Akademin och en konsultation med råd inför efterbehandling som görs hemma.

Tänk på att du hör av dig i god tid före huvudbehandlingsdagarna eftersom förberedelserna inför kan vara 1-4 månader.

Vi kan erbjuda enklare övernattning på Ayurveda-Akademin för 300 kr natten under huvudbehandlingsdagarna. Övernattning är en förutsättning för att tillgodogöra sig behandlingen på bästa sätt även om du bor nära.

Vi lagar lunch och kvällsmat till en kostnad av 300 kr per dag. Frukosten tillagar du själv med ingredienser som finns på plats.

Referenser

– ”Varför åka till Indien när man kan åka till Helenelund?
Panchakarmaretreat i Helenelund på Ayurveda-Akademin under ledning av kompetente Johan Ljungsberg, var för mig en fantastisk upplevelse som gav mig läkning, lugn och landning i mig själv. Jag har tidigare gjort Panchakarma i Indien, och var på väg dit igen för att göra ännu en behandling när jag insåg att Ayurveda-Akademin i Stockholm erbjuder Panchakarma. Då jag tidigare gått utbildningen till Ayurvedisk Hälsorådgivare där, och gjort kontinuerliga konsultationer med Johan Ljungsberg, kände jag väldigt väl till Johans kompetens och genuinitet, och bestämde mig för att göra nästa Panchakarma på Ayurveda-Akademin.
Det blev ett verkligt Panchakarmaretreat! Jag är så tacksam över att jag gjorde det och över att Johan och hans gäng erbjuder denna fantastiska behandling! Jag kan varmt rekommendera detta till dig som är intresserad och nyfiken på Panchakarma.
Till skillnad från min upplevelse i Indien av behandlingen var detta mer värdigt, lugnt och personligt. Jag har haft bra erfarenhet av Panchakarma i Indien också, men tänker att kulturen mellan Indien och Sverige skiljer sig, så jag upplevde behandlingen i Indien stundtals stressande, opersonlig och att min integritet överskreds. Detta upplevde jag inte alls på Ayurveda-Akademin! Panchakarma i Helenelund är enligt mig bättre, billigare och enklare än det jag har varit med om i Indien tidigare.

Varje dag på Panchakarmaretreatet fick jag ljuvliga behandlingar och fantastiskt god mat. Dessutom mediterade jag och gjorde yoga två gånger om dagen, jag var mestadels i tystnad och för mig själv i självsamhet, vilket bidrog till att lösa upp inre känsloknutar och möjlighet att möta mig själv. Jag lyssnade på olika typer av ljudterapi och vilade på en Bemermadrass för att stödja självläkningen.
Min intention är att kontinuerligt, under resten av mitt liv, göra Panchakarma för att värna om det friska i mig, förekomma sjukdom, skapa förutsättningar för balans i mig och återknyta kontakten till mitt naturliga jag. Efter behandlingen upplever jag ökad kontakt med mina känslor och behov, mindre smärta i kroppen, mer energi och styrka, samt ett steg i en friskare riktning överlag. Jag ser fram emot att åldras frisk!
Christine Kiliam, www.kiliam.com christine@kiliam.com

– ”En fantastiskt spännande vecka är snart slut. Miljön är underbar, maten otroligt god och behandlingarna såååå sköna, till och med lavemangen 🙂  Panchakarma gör jag gärna om.! Tack Johan, Berit, Emma och Marie.
Karin, Nyköping

– ” Tack Johan, Berit, Emma och Marie! Ni gör det bättre än i Indien med genuin omtanke, omsorg och förstklassiga produkter. Så sköna och genomtänkta behandlingar, god mat och fridfull miljö. Kommer att rekommendera er varmt.
Ulla, Stockholm

– ”Jag vill verkligen varmt rekommendera Panchakarma på detta mysiga och rofyllda ställe. Konsultationerna är mycket givande och terapeuterna är fantastiskaBehandlingarna ger mycket skön avkoppling och både behandlingarna och hela retreaten känns verkligen djupt avkopplande och välgörande. Maten är jättegod!
Jag har tagit Panchakarma-kur på Ayurveda-Akademin två gånger, och har varit lika nöjd båda gångerna! Förutom att jag kände mig allmänt bra och balanserad efteråt, så hade kuren en väldigt positiv effekt på mitt blodtryck som varit förhöjt, men efter Panchakarman var det normalt! Jag har även tagit 3 veckors Panchakarma på en väldigt bra klinik i Indien, och hade inte förväntat mig att få nästan lika god effekt på mitt blodtryck på bara 7 dagar här på hemmaplan! Dessutom var vistelsen på Ayurveda-akademin väldigt mycket mysigare, rogivande och personligare. Jag är mycket tacksam till hela teamet på Ayurveda-Akademin! Linda