Terapeuter

Terapeuter

Vi har flera terapeuter verksamma på Ayurveda-Akademin i Helenelund. Vårt önskemål är att du som kund ska känna dig välkommen, såväl till kropp som till själ och ande. Varmt välkommen till oss!

Johan Ljungsberg har arbetat med ayurveda sedan 1984 och är utbildad panchakarma-terapeut av den indiska läkaren Kasture. Johan var en av initiativtagarna till starten av Veda Lila och grundade Skandinaviska Institutet och Ayurveda-Akademin tillsammans med Dr Vinay Vora. Johan har också erfarenhet av yoga och indisk filosofi sedan 70-talet och är en internationellt utbildad meditationslärare. Johan har tagit emot ett stort antal människor för konsultation och samtal i över 30 år. Han är en av medarbetarna till projektet Vivotopia.

Dr Vinay Vora, ayurvedisk läkare från Indien. Vinay håller förutom hälsokonsultationer också föredrag, kurser och utbildningar inom det ayurvediska hälsosystemet. Besöker Ayurveda-Akademin 2-3 ggr per år, då du har möjlighet till personligt möte. Vinay erbjuder också behandlingar, som t ex panchakarma, i Indien på sitt eget hälsocenter i Ahmedabad. Tillsammans med Vinay bedriver vi stödverksamhet i Indien.

Anita Eriksson kom i kontakt med ayurveda 2001. Intresset för den indiska hälsofilosofin har sedan dess mynnat ut i olika utbildningar, bl a hälsorådgivning med praktik i Indien (Ahmedabad) år 2007. På Ayurveda-Akademin ger Anita olika ayurvediska behandlingar, med betoning på abhyanga, marma och shirodara, deltar i massageutbildningarna samt är utbildad panchakarma-terapeut och ger Tibetansk klangmassage.

Lina Rådmark har studerat, levt och arbetat med ayurveda sedan 2001. Lina är även utbildad apotekare, med inriktning mot farmakognosi (växtkemi) och skrev sitt examensarbete om ayurvedisk behandling av ledgångsreumatism. Lina arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare och massage- samt panchakarma-terapeut på Ayurveda-Akademin, håller föredrag om ayurveda samt är en av lärarna på utbildningarna till ayurvedisk hälsorådgivare.

Berit Carlmalm har så länge hon kan minnas ett stort intresse för människor och deras utveckling. Hennes intention är att få bidra till att skapa hälsa och välbefinnande i människors liv.
Berit har en lång bakgrund inom hälso – och sjukvården, främst som anestesisjuksköterska, men har för ett antal år sedan lämnat den traditionella vården.
Hon har efterhand inriktat sig på holistisk medicin och då främst inom ayurveda, yoga och systemiska familjekonstellationer. Berit är utbildad ayurvedisk hälsorådgivare och ayurvedisk massageterapeut vid Skandinaviska Ayurveda-Akademin, instruktör i Medicinsk yoga vid MediYoga-institutet, samt utbildad i systemiska konstellationer vid Svenska Hellinger-institutet.

Marie Svensson har ända sedan barnsben haft ett nyfiket sätt att se på människor och livet. Marie är i grunden utbildad hälsovetare och naturterapeut. Hon bodde länge i London och arbetade  med konsultationer och behandlingar på universitetskliniken. Marie har rest runt i Indien och provat många Ayurvediska behandlinga. Har även varit och fortbildat sig hos Dr Vinay Vora.  På Ayurveda Akademin jobbar Marie med Ayurvedisk behandling, Panchakarma, Ayurvedisk rådgivning samt undervisar i Klassisk Yoga och Meditation,  Intresset för människor har alltid funnits och Marie har lång erfarenhet av arbete med olika fysiska och psykiska funktionshinder. Marie åker årligen på egna retreats för att fördjupa kontakten med sig själv.

Emma Gustafsson kom i kontakt med ayurveda år 2012 när hon gick kursen Naturens medicin på Biskops Arnö. Kort därefter utbildade hon sig till Ayurvedisk hälsorådgivare. I början av 2014 åkte Emma till Indien där hon fördjupade sig i pulsläsning. Samma åt utbildade hon sig till Ayurvedisk massageterapeut vilket hon har arbetat med sedan dess. Emma är även utbildad ashtangayogalärare och thaiyogamassör. Förutom sitt stora intresse för hälsa älskar Emma naturen och åker gärna upp och vandrar i norra Sverige. På Ayurveda Akademin jobbar Emma med panchakarma, behandlingar och som lärare på massagekursen.

Frida Palmenfelt kom i kontakt med Ayurveda 2004 på en resa i Indien. Sedan dess har intresset för den Indiska hälsofilosofin ökat och lett till olika utbildningar bl.a. ”Naturens medicin” på Biskops-Arnö. Några år senare vidareutbildade hon sig till Ayurvedisk hälsorådgivare på Ayurveda-Akademin och åkte till Indien för att fördjupa sig i pulsläsning. Frida är även diplomerad Ayurvedisk massageterapeut.
Frida har gett över 200 hälsokonsultationer där hon vägleder klienten att hitta tillbaka till en inre och yttre balans i livet. Hon föreläser även om Ayurveda där du får en djupare kunskap om dig själv och hon ger dessutom olika Ayurvediska massagebehandlingar och Panchakarma behandling.

Jeanette Ängehult har alltid haft ett stort intresse för hälsa och människor. Hon kom i kontakt med Ayurveda 2015 när hon utbildade sig till Viryayogalärare vid Nordiska Yogainstitutet. Kort därefter utbildade hon sig till certifierad Ayurvedisk livsstilskonsult hos Dr Sangeeta vid Yogayama och till Ayurvedisk massageterapeut vid Skandinaviska Ayurveda-Akademin. 2017 åkte Jeanette till Indien för att fördjupa sina kunskaper i Ayurveda både teoretiskt och praktiskt vid Kerala Ayurveda Academy i Aluva. På Ayurveda Akademin arbetar Jeanette som panchakarma terapeut och ayurvedisk behandling.  Förutom sitt stora intresse för hälsa så älskar Jeanette att resa och uppleva nya kulturer och religioner tillsammans med lokalbefolkningen

 

Annsofi Uhlin har länge varit intresserad av förhållandet mellan kropp, själ och ande och fastnade för Ayurvedans helhetssyn när hon kom i kontakt med läkesystemet under vistelser i Indien på 90- talet. Efter några kortare kurser under åren, utbildade hon sig till Ayurvedisk hälsorådgivare år 2015och sedan även till Ayurvedisk massageterapeut, vid Skandinaviska Ayurveda-Akademin. Annsofi har praktiserat meditation och yoga sedan 1997 och har under åren samlat på sig en stor erfarenhet inom personlig och andlig utveckling, via olika kurser och retreats i Sverige och utomlands. Hon jobbar som meditationsledare och med att stödja människor i deras andliga utveckling samt håller olika workshops inom Ayurveda och medveten närvaro. Hos Ayurveda-Akademin jobbar Annsofi som panchakarma-terapeut, massage- behandlingar och ayurvedisk hälsorådgivning.

Dr Jinal Vora  är utbildad Ayurvedisk läkare (BAMS) och som jobbar med ”Pain management” i Indien genom Panchakarma behandling, Kati Basti behandling och Agni-karma behandling. Jinal erbjuder terpauetiska behandlingarna och Pain management via Kati Basti behandling och Agni karma behandling, jämte kurser och föredrag när han besöker Sverige.