Yoga

Yoga på Ayurveda-Akademin

På Ayurveda-Akademin erbjuder vi klassisk yoga med olika inriktningar (grund- samt fortsättningskurser) och Medicins yoga samt kundaliniyoga. Yogaklasserna startar igen i början på september 2020. Yogasalen är stor och vi tar emot max 12 deltagare för att kunna ha gott om plats omkring oss.
Du som yogaelev kan välja mellan följande betalningsmodeller:
  • betala för enstaka lektioner: 220-250:-
  • betala för hel kurs: se respektive kurs, då vi har olika antal veckor.
  • du kan också lösa ett klippkort
Om du är nyfiken på klassisk yoga, Medi yoga eller kundliniyoga, om du vill veta vilken yogaform som passar dig så kan du delta på en enstaka lektionen för 220-250:-.
Ha på dig, eller ta med dig, bekväma kläder. För datum se länk till höger.
Yogamattor, filtar, kuddar har vi, så det behöver du inte ta med.
På Ayurveda-Akademin erbjuder vi klassisk yoga med olika inriktningar (rygg-, grund- samt fortsättningskurser)

Klassisk Satyananda yoga

Klassisk yoga HT – 20 riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som är van yogautövare som tycker om yogans grunder. Alla kan yoga!
Du yogar helt utefter dina egna förutsättningar och lyssnar till mig som lärare, men främst lyssnar du till dig själv, din kropp och din dagsform.
Varje kurs innehåller asanas, pranayamas, mantran, yoga nidra och meditation.
Kursen är uppbyggd som en process där vi arbetar oss igenom olika program för att bl.a frigöra spänningar i leder, få ökad energi och klarhet, stärka och öka flexibilitet i rygg, hälsa solen och träna balans och fokus.
Lärare: Marie Radhika Svensson är internationellt certifierad yoga och meditationslärare ifrån Satyananda yoga traditionen. Utbildad i Indien och Småland.

Renande yogakurs på tre veckor för att släppa på stagnerad energi och för att välkomna våren och energin.
Det finns några platser kvar. Pris tre klasser – 600 kr.
Kl 18:30-20:00 9/3, 16/3, 23/3.

Yoga kurs på åtta veckor med tema kvinna.
Startar 13/4 t.o.m 1/6. Kl 18:00-20:15.
Vi gör asanas, pranayamas och mudras och bandhas för att balansera våra kvinnliga kroppar och för att locka fram mjukare energi och vital energi Minst 7 deltagare och max 12 deltagare.
Tisdagar kl 18.00-20.15
Lärare: Marie Radhika Svensson 076-100 7021
Anmälan: info@kaivalya.se
Mer info: www.kaivalya.se

Yoga för Energi och Balans

Alla är välkomna nya såväl de som har gått på yoga tidigare. Vi gör yogapass för ökad styrka, smidighet och balans. Kursen innehåller också aningsövningar och meditation för närvaro och inre lugn.
Anette är internationellt certifierad yogalärare. Det är en yogaform som kombinerar  andningsövningar och meditation. Genom yogan håller du kroppen och sinnet i balans, du ökar din styrka, får bra fysisk träning och stärker ditt nerv- och immunsystem. Du får också ett redskap för att hantera stress och hålla ditt fokus. Rörelserna i yogan utgår från vars och ens egna förutsättningar och det är därför en yogaform som passar de flesta.

Datum: yogaterminen startar onsdag den 13/1 mellan kl 18.15-19.45.
Start: kurs 1, onsdag den 13/1-31/3 , 11 ggr, 2200:-. Uppehåll den 3/3.
Kurs 2, start onsdag 14/4-16/6, 9 ggr. Uppehåll den 7/4 och 12/5,
Pris: Kurs 1, 11 ggr, 2200:-. Kurs 2, 9 ggr, 1800:-.  Pris för kurs 1 & 2  3800:-, drop-in 225 kr. Klippkort 5 ggr 1075:-.
Info och Anmälan:
Skicka mail med info om du vill boka in dig på en eller båda kurserna och om du vill ha helterminskort eller klippkort. Skriv namn och mobilnummer i mailet.
infoomyogan@gmail.com  0765- 66 40 64

Mediyoga

Medicinsk YOGA fungerar som terapi då vi gör yogaövningarna långsamt, inkännande och kontrollerat. De är utformade för att öka fysisk flexibilitet, skapa mental avslappning och ge insikt. Andningen spelar en stor roll i yogan, det är ofta en omedveten funktion för det flesta människor och den kan lätt medvetandegöras genom olika andningstekniker som vi gör i mediyogan. Om vi andas djupt och lugnt påverkas vår hälsa och vårt välbefinnande mycket positivt. Andningen speglar våra känslor så att vi andas snabbt om vi är stressade och långsammare när vi är mer avslappnade. Yogan skapar lugn, harmoni, förbättrar sömnen, hormonbalansen, stärker nervsystemet, – bara för att nämna några exempel.  Alla kan göra mediyoga. Välkomna!
Lärare: Susanne Mörfelt
Anmälan: Susanne 0723-032060 susanne.morfelt@gmail.com
Pris: 170 kr per gång. 9 ggr för 1300:-, pensionär, sjukskriven, student, arbetslös 990:-.
Klippkort 6 ggr: 950:-/720:-.
Datum: torsdag 28/1-25/3  mellan kl 18-19.15. Uppehåll:

Feedback från kunder:

Ayurvedayoga

Bra & metodisk behandling (hälsorådgivning) & yoga. Hög kunskapsnivå som inger förtroende (inget hokuspokus – om du förstår vad jag menar).
Jag ska fortsätta nästa termin.
– Elisabeth E, Sollentuna, dec-13

I´ve really enjoyed the whole: the teacher´s (Isabel) warm attitude, enthusiasm and deep knowledge within ayurvedayoga. Particularly I liked the mixture of theory at the beginning of each class with asanas that followed. the awareness of asanas and their influence over the mind & body was important. It was great! Tack!
– V.B, dec-13

Är jättenöjd med ayurvedayogan som avslutas med avslappning/meditation. Har lärt mig massor av Isabel och kör lite yoga hemma också. Alltså Isabel mycket entusiasmerande.
Nöjd med: jag känner mig välkommen och tycker det är underbart att ha detta ställe att gå till nära hemmet. Ska så småningom också ta någon behandling.
– Christina E, Sollentuna, dec-13

Bra lokal (kanske lite problem med toaletterna som ni vet).
Läraren (Isabel) har varit fantastisk! Hon har en inneboende energi och har djup kunskap om yoga, ayurveda med mera. Känner att jag vill ha lektion med henne hela tiden.
Nöjd med: jättenöjd! P g a ett helhetsperspektiv och mötandet av varje människa. Härligt med té efteråt och att man får lite tid att samla sig innan man lämnar lokalen, mycket viktigt.
– Ann Louise F, Sollentuna, dec-13

Fina, ändamålsenliga lokaler. Väldigt trevligt bemötande på båda yogaklasserna (ayurveda- och kundalini). Bra tidslängd med 1.5-2 tim yoga. Glad att få uppleva yoga nidra igen (klassisk ayurvedayoga). Drömde så härligt avslappnat efteråt. Har kommit tillbaka till yogan efter 8 års bortavaro – känns helt nödvändigt och släpper inte detta igen. Nödvändigt för välmåendet.
Nöjd med: kunniga lärare. Yoga nidra – underbart! Lokalerna ligger bra till för min del – smidigt att ta mig efter jobbet. Kommer garanterat fortsätta nästa termin. Ett stort plus att det finns yoga på flera dagar. Kan ibland behöva byta yogakväll och behöver inte missa att få yoga den veckan.
– Merja P, Sollentuna, dec-13

Generöst, tillåtande förhållningssätt hos läraren. Fina,
fräscha lokaler. Läraren tar bra hänsyn till elevers olika svårigheter och hittar alternativa rörelser. Helt enkelt: duktig lärare.
Jag mjukar upp lederna. Känner mig lugn.
– Elisabet K, Sollentuna

Tisdagar vaknar jag och tänker ”yoga!” – gör mig lugn hela dagen, ser fram så mycket till yogan!
Svävar hem efter tisdagsyogan, det är lätt att få det till en vana. Miljön och Isabel ger ett lugn!
Bra för själen. Jag mår bra!
– Maria H, Sollentuna

Varmt och härligt bemötande. Förstående ledare gör mig lugn och glad. De ger mycket positiv energi och lugn.
Jag är mycket nöjd med den klassiska yogans grundkurs och ayurvedayogan.
– Irmeli, Sollentuna

Jag har varit på ayurvedayoga och grundkurs klassisk yoga. Lärarna är professionella. Efter att ha gått några gånger har jag upplevt ett inre lugn och harmoni. Jag är nu mer medveten om min kropp. Jättenöjd!
– Dragana

Väldigt bra, lagom tempo, jag hinner ”vara med” i rörelserna. Bra instruktioner, bra upplägg med helt fantastisk avslappning på slutet. Väldigt nyttigt för mig med andningsövningar, det har hjälpt mig mycket att börja våga andas. Jag har hittat ett inre lugn av yoga nidran. Tack! Hela atmosfären här är så lagom!
– Anonym

Har känt mig väldigt olika i kroppen beroende på vilken yoga vi har gjort. Har haft svårt att sova vid några tillfällen.
Jag är nöjd i det stora hela, men det känns som om jag måste gå flera terminer för att få grepp om alla övningar. Är osäker om klassisk yoga är för mig.
Helena T

Feedback marma + klassisk ayurvedayoga

Mycket varm och trevlig atmosfär. Trevligt bemötande av yogalärare och massageterapeut.
– Anonym

Feedback hälsorådgivning + kombinationsbehandling + klassisk ayurvedayoga

Helheten är härlig, lugnande, skön etc.
Jag är jättenöjd, p g a härlig miljö o härliga människor och härlig + kunnig lärare.
– Anonym

Mjukyoga

Mitt helhetsintryck är mycket positivt. Lokalerna är bra och ayurvedayogan och mjukyoga rygg känns som en bra genomgång av kroppen. Att passen är långa känns bra, positivt med lång avslappning.
Jag känner mig nöjd efter ett yogapass och skön i kroppen.
– Anonym, dec-13

Alltid bra bemötande. lokalen inger lugn direkt jag kommer innanför dörren. Yogan är mycket bra och bra att ha samma program hela terminen. Behandlingarna är super!
Nöjd med: jättenöjd! Detta är mitt andningshål och har varit oerhört betydelsefullt i min resa mot tillfrisknande av min utmattningsdepression. Här har jag fått verktyg att använda och kunskap mot et bättre och friskare liv. Isabel har varit och är en grym människa, lärare och terapeut.
– Anonym, dec-13

Jag är mycket nöjd med denna yoga med Isabel.
Bra med ett långt pass. Mycket trevligt bemötande. Stor kunskap som Isabel
delar med sig av. Framför allt mår jag mycket bättre i kropp och själ.
– Malin F, Sollentuna

Helhetsintrycket är mycket positivt. Sover bättre, bättre kondition, lättare för mig att slappna av.
Är också mycket nöjd med Isabel som lärare.
– Li A, Sollentuna

This yoga class is very relaxing and friendly. Even though we are beginners Isabel is an excellent teacher.
– Claire and Ruth

Abhyanga, marma, klassisk mjukyoga

Mycket bra bemötande, varm, tydlig, inlyssnande, givande.
Bra lokaler, inger lugn, bra rymd och ljus.
Behandlingar fantastiska, avkopplande, lugna och energigivande. Har hjälpt mig massor!
Jättenöjd!! med behandling och aktivitet, upplägg och bemötande och resultat efter.
– Anonym

Bemötande – jättebra. Bra lärare, utförande.
Bra lokaler, bra tidslängd. Jag är nöjd. Skulle gärna ha lite mer teori, kunskap om och mer fysiska övningar så man blir lite svettig. Skön avslappning.
– Nina Ö

Kundaliniyoga

Jag tycker att yoga ger mig kraft och energi för allt man ska hinna med i vardagen. Jag mjukar upp och stärker kroppen på ett bra sätt. Jag kommer i en bra balans efter varje pass. Helt underbart helt enkelt. Passen har bra övningar så man bygger upp styrka, att man stretchar korta muskler och en fantastisk meditation. Jag tror att alla i världen skulle må bättre med kundaliniyoga!.
– Margarethe

Jag blir mer grundad, balanserad, lugn, positiv, harmonisk. Hjälper mig
också att fokusera på andningen, som jag ofta glömmer av.
–Therese

Ashtangayoga

I had the pleasure of taking a yoga class with Shauna couple of times. Shauna’s teaching style is very good for beginners as well as veterans of yoga. She really emphasizes the correctness of the pose and isn’t afraid to help you get it right. She provides a safe, fun, and challenging atmosphere. I would recommend Shauna to anyone.
– AB